Menu

Kvalitní zvěřinové klobásy, salámy a luxusní paštiky

29. 11. 2016

Se statutárním ředitelem společnosti Agrofinance CZ, a. s., a jejím vrchním lovčím Janem Vozábem se potkáváme 27. října 2016.
Pane řediteli, hovoříme v lovecké chatě Bažantnice Hluboká.
Na Hluboké máme krásnou bažantnici, která ve dvou lokalitách – Borek a Vltava – nabízí skupinové lovy. Lovečtí hosté v naší anglické bažantnici, v níž se nacházíme, mají při lovu nádherný výhled na zámek Hluboká, který umocňuje celý zážitek samotného lovu. Pro osvětu našich klientů je tu i malá bažantnička, kde chováme bažanty z celého světa. Každoročně líhneme na 40 tisíc kuřat (bažant obecný, bažant královský, perlička). O tento chov, který před sezonou pouštíme do volné přírody, se po celý rok starají naši zaměstnanci. Bažantnice se rozkládá na devíti stech hektarech. Přesto se musíme starat, aby naši bažanti nemigrovali mimo ni. Tým spolupracovníků v čele s hlavním bažantníkem panem Makovičkou a psovodi tak mají za úkol držet zvěř v lokalitě našeho revíru.

Anglický charakter bažantnice Hluboká vyhovuje jak Čechům, tak i hostům ze zahraničí. V poslední době ruské klientele, jejíž příjezdy zase rostou.
Ano, ruská ekonomika se stabilizovala. Před rokem jsem se vypravil do Moskvy na výstavu „Achóta“ a přivezl spoustu nových kontaktů, dnes už i nových přátel. Povedlo se mi vrátit ruské hosty do Česka. Jsou zvyklí na dobrý servis, který jim umíme poskytnout.

Po české zvěřině, a to i díky našim přísným veterinárním normám a kontrolám, je velká poptávka. Vaše společnost disponuje vlastními honitbami a jednou z nejmodernějších zpracoven zvěřiny v Evropě.
Ano, Zvěřinový závod Maxmilián v obci Hostín se snaží být tím nejlepším. Zvěřinu dodáváme v nejvyšší kvalitě. Významným faktorem pro kvalitu masa je, v jakém prostředí zvěř žije. Čím se živí. Jak o ni hospodáři pečují. Na kvalitu masa má podstatný vliv i stres. V našich oborách je zvěř v klidu a dobře živená, takže i proto je její maso tak vyhledávané.

Když si někteří hosté chtějí odvézt ulovenou zvěř v kůži či peří, jak garantujete, že její maso splňuje veterinární normy?
I z tohoto důvodu zaměstnáváme veterináře, který ji zkontroluje. Máme vlastní laboratoř. Pokud jde kus do prodeje, musí být zkontrolován krajskou veterinární správou, která u nás (protože jsme velký zvěřinový závod) standardně provádí každodenní kontrolu.

Co se týče zvěřiny, od našeho loňského interview (viz www.e-Vsudybyl.cz, článek „Hostům jsme schopni splnit snad všechny lovecké sny“) jste postoupili dál. Dodáváte nejen zvěřinu, ale i vynikající výrobky z ní.
Vyrábíme kvalitní zvěřinové klobásy, salámy a luxusní paštiky, které z devadesáti procent tvoří maso. Paštika je tak jemná, že ji mohou jíst i děti. Jemná je také struktura klobás. Máme s nimi velký úspěch na výstavách a – což nás těší ještě víc – u odběratelů dokonce takový, že až nestíháme vyrábět.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001