Menu

Hudba a víno v jízdárně valtického zámku

01. 11. 2016

S generální ředitelkou brněnského Orea Hotelu Voroněž Petrou Jandáskovou se potkáváme ve Španělské konírně Valtického zámku, po koncertu pořádaném SNIP & CO, reklamní společností, spol. s r. o., 23. září 2016 v rámci 15. festivalu Ruská kultura v České republice 2016 v cyklu Hudba a víno s podtitulem „Hudební souboje“, nad nímž záštitu spolu s Ministerstvem kultury ČR převzali velvyslanec Ruské federace v Česku Alexander Zmejevskij, hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, brněnský primátor Petr Vokřál a starosta Valtic Pavel Trojan. Generálním partnerem této události byla společnost ALTA. Oficiálními a hlavními partnery Veletrhy Brno, Národní vinařské centrum, Šmeral Brno, UNIS a společnost PETROF. Hlavním hudebním garantem byla Česká filharmonie. Hlavními vinařskými garanty Vinselekt Michlovský Rakvice a Malý vinař Velké Bílovice. Hlavním produkčním partnerem byl Národní památkový ústav – státní zámek Valtice. Dalšími partnery pro catering byly Maloobchodní síť Brněnka, Delikomat Café+Co a pivovar Starobrno ze skupiny Heineken Česká republika. Partnerem pro cestovní ruch byla Cestovní kancelář Čebus.
Paní ředitelko, hlavním cateringovým garantem této události je váš Orea Hotel Voroněž.
Bylo nám potěšením podílet se na tomto hudebním svátku, kdy v krásném sále s výbornou akustikou vystoupili skvělí muzikanti. Za Rusko smyčcové kvarteto Čajkovského orchestru z Moskvy a klavírní virtuos Igor Ardašev; za Česko smyčcové kvarteto České filharmonie a klavírní virtuos Ivo Kahánek. Koncertní křídlo, nejnovější prémiový model ANT. PETROF 275, zapůjčil největší výrobce klavírů a pianin v Evropě – královéhradecká firma PETROF. Osobně mám ke klasické hudbě velmi blízko. Coby violoncellistka jsem hrávala v různých komorních uskupeních a symfonickém orchestru, tudíž pochopitelně oceňuji jak špičkové výkony interpretů předních symfonických těles Ruska a Česka, tak i celkovou atmosféru koncertu umocněnou vynikajícím publikem. Koncert byl avizován jako souboj Petra Iljiče Čajkovského a Antonína Dvořáka – ruského a českého skladatele. Určitě si netroufnu říci, který z hudebních géniů je významnější. Oba totiž velmi výrazně obohatili světové kulturní dědictví.
Kromě cateringového zajištění akce, zejména závěrečného rautu, jsme se ve spolupráci se Střední školou Brno, Charbulova, jejíž žáci se příkladně zhostili role servírek a číšníků, podíleli i na komentované degustaci pěkných vín vinařství Vinselekt Michlovský Rakvice a Malý vinař Velké Bílovice pana Mádla.

Do pozice ředitelky hotelů Voroněž I a Voroněž II jste nastoupila 1. června letošního roku.
Ano, v současné době jsem v této pozici čtvrtým měsícem. V řetězci OREA HOTELS & RESORTS však nejsem nováčkem. Před svým jmenováním jsem totiž v hotelech Voroněž pracovala na pozici finanční ředitelky. Orea Hotel Voroněž je součástí známého českého hotelového řetězce OREA HOTELS & RESORTS, který má svoji historii a dobrou perspektivu. V letošním roce se brněnským hotelům Voroněž daří, což se odráží i v nárůstu tržeb. Tento trend je bezesporu výzvou. Nakolik bude příští rok trvat pro české hotelnictví příznivá mezinárodní situace, se jen těžko odhaduje. Nicméně určitě uděláme vše pro to, abychom v tomto trendu pokračovali a měli spokojené klienty.

Nejbližší akce, kterou ve spolupráci se SNIP & CO, reklamní společností, pořádáte, budou tradiční Plody a ryby moří a oceánů.
Tato gastronomická událost se bude konat 4. listopadu v kongresové hale Orea Hotelu Voroněž již podvanácté. Jedná se o akci, kterou Voroněž pořádá už roky a jež se bezesporu stala gastronomickou ozdobou podzimních dnů. Ráda bych také zmínila letošní novinku s datem konání 30. listopadu, kdy pro naše obchodní partnery připravujeme večer plný fotografií a vyprávění s Jirkou Kolbabou. A v závěru roku se již počtyřiadvacáté společně setkáme na tradičním a oblíbeném předvánočním galavečeru.


 

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001