Menu

Legenda říká, že název obce Vendryně je odvozen od slova wędrowiec – Wanderer. Že se tu v dávných dobách objevil vyčerpaný poutník, z posledních sil se mu podařilo dostat k prameni, kde se napil a usnul. Probudil se plný síly a rozhodl se zůstat natrvalo.
Bezbariérový hotel Vitality**** Superior v podhůří Těšínských Beskyd nabízí ubytování ve 44 prostorných pokojích. Jeho interiéry odrážejí nejmodernější trendy. Cena ubytování zahrnuje vstup do Aqua zone (víceúčelový bazén s atrakcemi, aqua bar, whirlpool) a monitorované parkování před hotelem. Parkování v hotelové garáži je zpoplatněné. Hotelové konferenční a další prostory jsou vhodné pro prezentace, školení, rodinná setkání, svatby a další nejrůznější akce. Bezplatné wi-fi je v celém hotelovém komplexu. Hotel je proslulý zážitkovou gastronomií a skvělou cukrárnou. Unikátní wellness umožňuje relaxaci v designově jedinečném konceptu. Nadzemním průchodem je hotel propojen se sportovním areálem skýtajícím profesionální tenisové zázemí a další indoorové a outdoorové sportovní aktivity, jako jsou badminton, minigolf, plážový volejbal, stolní tenis, fitcentrum, dětský ráj aj.

Hotel Vitality**** Superior, Vendryně

29. 11. 2016

S ředitelkou čtyřhvězdičkového wellness hotelu Vitality Ing. Boženou Jemelkovou se potkáváme pod česko-polským hřebenem hor, jimiž jsem letos v létě zahájil pouť Beskydami, Javorníky a Bílými Karpatami z Třince na Velkou Javořinu a pak Vizovickými vrchy zpátky do Beskyd. Stačilo vyjít po červené značce nad třinecké nádraží a byl jsem v malebné přírodě. Vendryni, ležící v údolí, jsem ale tenkrát nenavštívil. Až dnes.
Paní ředitelko, když jsem v okruhu přátel řekl, že pojedu do Vendryně, ptali se, kde to je.
To se lidé občas ptají i nás a jsou překvapeni, jak je tady hezky a jak skvělý hotel tady stojí. Ta ocenění nás těší už proto, že máme zhruba třicet procent zahraniční klientely. Registrujeme spoustu kladných ohlasů. Vendryně se tak stává čím dál známější nejen v Česku, ale i ve světě.

Jak dlouho tu pracujete?
Šestým rokem. Dostala jsem nabídku od investorů, abych vybrala personál a připravila hotel na otevření. Propojení hotelu se sousedním sportovištěm se utvářelo postupně. V první fázi tu postavili sportovní areál s tenisovou halou a následně vznikla potřeba sportovce ubytovat. Zvažovali, že ve Vendryni postaví menší tříhvězdičkový hotel. Postupem času koncept rozšířili o další patro a o gastronomická, konferenční, wellness a fitness střediska. Pro hotelovou kuchyni se nám podařilo získat skvělého kuchaře Krzysztofa Sajdoka, který předtím čtrnáct let pracoval v Londýně. Takže místo tří hvězdiček máme čtyři plus a Vendryně špičkový mezinárodní hotel.

Díky sportovnímu areálu a grandióznímu wellness nabízíte skvělé podmínky nejen pro sportovní soustředění, ale i pro incentivní pobyty a další MICE akce.
To ilustruje i skutečnost, že si náš hotel za své zázemí vybraly daviscupové týmy Francie a Česka – a se službami byly velice spokojeny. Letos poprvé se totiž jedno z kol Davis Cupu nehrálo v Praze ani v Ostravě, ale v nedalekém Třinci.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

for kids