Menu

Grandhotel Pupp si oblíbila i asijská klientela

01. 11. 2016

Historie Grandhotelu Pupp sahá do roku 1701. Kromě komfortního ubytování, gastronomických zážitků v několika restaurantech a barech, služeb wellness centra s bazénem a saunami, butikové zóny a Casina Pupp jsou v Pupp Royal Spa nabízeny tradiční lázeňské i moderní rehabilitační kúry. 315 let prvotřídních služeb a výjimečných hostů dělají Grandhotel Pupp jedinečným v celosvětovém měřítku. S jeho generální ředitelkou Ing. Andreou Pfeffer-Ferklovou se v Grandhotelu Pupp potkáváme 10. října 2016.
Paní ředitelko, vaši kolegové z hotelů po Česku konstatují, že úbytek ruských hostů víc než nahradila klientela z jiných zemí. Jak je tomu u vás, v Karlových Varech?
Grandhotel Pupp se vždycky orientoval na širokou segmentaci zákazníků. Jenom na ruské klientele jsme nikdy nestáli, a to ani v dobách rudého temna, kdy se Grandhotel Pupp nesměl jmenovat Grandhotel Pupp. Česká republika je považována za jednu z nejbezpečnějších zemí v současné Evropě, a tak jsme zvýšený příliv hostů zaznamenali nejen z Německa, ale i z Asie – zejména z Tchaj-wanu a Thajska. Přesto, že díky Letišti Václava Havla Praha operují mezi Čínou a Českou republikou už tři čínské letecké společnosti, a díky nim je i víc přímých letů a čínských turistů, Karlových Varů se to nedotklo. Pokud turisté ze Země středu do Karlových Varů přijedou, jsou to jednodenní výlety, tzv. na otočku, rozhodně ne spojené s ubytováním. Takže jsme rádi, že si Grandhotel Pupp oblíbila ostatní asijská klientela a mix, v němž převažují Němci, Američané, Španělé, Indové a v neposlední řadě hosté ze zemí Společenství nezávislých států. Svou cestu si k nám našla i početná česká klientela, za což jsme velmi rádi.

Grandhotel Pupp a zejména pak jeho Slavnostní sál je místem významných událostí MICE, nezřídka přenášených celostátními televizemi.
Nejen Slavnostní sál je hodně vytěžován. Máme tu řadu obdobně využívaných konferenčních prostor, sálů salonků. Letošní rok jsme zaznamenali velký nárůst korporátní klientely a akcí v segmentu MICE (meetings, incentives, congresses & exhibitions industry). Zejména kongresů, konferencí, prezentací, firemních setkání a incentiv. I v tomto roce se nám podařilo získat spoustu nových klientů, především z řad nadnárodních korporací. Lze očekávat, že tento trend bude pokračovat a že firmy, které otevírají poblíž Karlových Varů své podniky a mají české vlastníky, se naučí mít Grandhotel Pupp za své zázemí pro uskutečňování svých pracovních a reprezentačních ak­cí.

Dnešní setkání jsme si domluvili na slavnostním vyhlášení cen Tourfilmu 2016.
Jsem ráda, že Grandhotel Pupp je tradičním hostitelem této události. S Českou centrálou cestovního ruchu CzechTourism Grandhotel Pupp spolupracuje řadu let. Velmi oceňujeme tuto spolupráci při realizaci světově nejstarší přehlídky filmů s cestovatelskou tematikou. Letos to byl 49. ročník. Těšíme se na to, že jubilejní padesátý opět proběhne ve spojení hotelů Thermal a Grandhotel Pupp. Určitě je dobré podporovat tenhle filmový žánr a nebýt v Karlových Varech plni elánu a hostů jenom o Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Jsem přesvědčena, že se letošní ročník Tourfilmu a TourRegionFilmu opět povedl. Jsme rádi, že CzechTourism a jeho zřizovatel Ministerstvo pro místní rozvoj ČR tyto akce zastřešují a podporují. Co se týče spolupráce Gran­dhotelu Pupp s agenturou CzechTourism, nejsou to „jenom“ filmové přehlídky. Na zajímavých eventech spolupracujeme v průběhu celého roku. Ať to jsou Porcelánové slavnosti, zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech, nebo Food Festival. Velmi si této spolupráce vážíme.

Nejen slavnostní vyhlašování cen Tourfilmu, ale i následný program, zejména pak váš catering, byl úžasný. Kdo jídla připravoval?
Tým šéfkuchaře Radka Příhonského. V jeho řadách byl i Martin Piták, coby zástupce šéfkuchaře. Tím pádem byl raut pro Tourfilm už připravován i příštím šéfkuchařem Grandhotelu Pupp. Martin Piták totiž před deseti lety již v našich řadách pracoval, poté odešel sbírat zkušenosti do ciziny a po České republice. Teď se vrátil a 1. prosince 2016 přebírá štafetu vedení našeho kulinářského týmu.

Paní ředitelko, jak je na tom české hotelnictví a kam bude směřovat?
Vývoj a kvalita hotelnictví, včetně českého, hodně odvisí od profesní připravenosti lidských zdrojů. Kam bude české hotelnictví směřovat, záleží na tom, jací profesionálové budou v hotelech pracovat. Trochu se obávám, že v příštích letech se bude ještě víc projevovat nedostatek pracovitých a profesně zdatných pracovních sil. To však jde napříč celým českým hospodářstvím. Nejsou lidi! Na práci! Obávám se, že hotely, obdobně jako výrobní podniky, budou muset nabírat motivované profesně zdatné zaměstnance v zahraničí. Tedy že se zařadíme do západoevropského standardu. Že se to v Česku stane stejně obvyklým jevem, jako je to u britských, rakouských, německých nebo švýcarských kolegů, s jejichž hotelovými provozy se chce české hotelnictví srovnávat.

V Karlových Varech se ve dnech 24. až 26. listopadu 2016 uskuteční Výroční konference Asociace hotelů a restaurací České republiky. Jeho program se bude odehrávat i v Grandhotelu Pupp.
V Puppu se koná řada takovýchto vrcholně prestižních akcí, avšak na tuhle se obzvlášť těším! Je to událost, na níž se sejdou hoteliéři, restauratéři a manažeři jejich podniků. Karlovy Vary tak budou mít tu čest, po zhruba třinácti čtrnácti letech, kdy jsem tu od kolegů přebírala své první velké profesní uznání za práci v hotelnictví (cenu „Mladý manažer roku“), je přivítat.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001