Menu

Řetězec OREA HOTELS & RESORTS s celkovou kapacitou přes 4 200 lůžek provozuje společnost OREA HOTELS, s. r. o. Tvoří ho patnáct hotelů rozmístěných v Krkonoších, na Šumavě, ve Žďárských vrších, na Pálavě, v Otrokovicích, Brně, Jindřichově Hradci, Mariánských Lázních a Praze, které mají společný marketing a systémem prodeje. OREA HOTELS, s. r. o., ve spolupráci s realitními a poradenskými firmami koncernu CIMEX GROUP, jehož je členem, poskytuje komplexní servis vlastníkům hotelů a investorům do hotelových nemovitostí. Počínaje ekonomickým poradenstvím přes facility management, přípravu a zajištění rekonstrukce po vyhledání vhodného nájemce nebo kupce hotelu. Hotely OREA HOTELS & RESORTS jsou členy Asociace hotelů a restaurací ČR a díky unikátnímu zázemí a možnostem nabízejí ucelený produkt pro všechny segmenty trhu.

Gorjan Lazarov generálním ředitelem OREA HOTELS & RESORTS

01. 11. 2016

S novým generálním ředitelem hotelového řetězce OREA HOTELS & RESORTS Gorjanem Lazarovem se potkáváme 26. září 2016.
Pane řediteli, kde jste působil před jmenováním do této pozice.
Do Prahy jsem přišel studovat v roce 1998. V roce 2001 jsem začal pracovat ve finančním oddělení Prague Marriott Hotelu. Hodně jsem se tam naučil. Poznal jsem, jak hotel funguje a jak lze chod hotelu převádět do čísel: má dáti – dal. Bohužel, v účetnictví je značně omezená kreativita. Pokud je někdo přespříliš kreativní, obvykle to špatně skončí. Poznal jsem, že to není „můj šálek kávy“, a tak jsem pak v Marriottu pracoval v obchodním oddělení. Mezitím jsem ale působil v Telecomu jako manažer priceingu pro Oskara. Pak jsem se vrátil do Marriottu na pozici ředitele obchodní strategie v Česku. Poté jsem odešel do Vodafonu jako ředitel priceingu a produktu… Takže jsem pendloval sem tam. Od roku 2011 jsem pět a půl roku řídil luxusní Boscolo Prague Hotel. V době světové výstavy Expo 2015 Milano jsem spolu s Boscolo Prague Hotel řídil i Boscolo Milano Hotel, tedy jakýsi miniklastr. No a teď, od letošního 1. září, mám na starosti řetězec OREA HOTELS & RESORTS.

Co vás vedlo k tomu, pracovat právě pro něj?
OREA HOTELS & RESORTS je obrovskou profesní výzvou. Jsem přesvědčen, že se i český hotelový řetězec může stát symbolem světové kvality. A nejen co se týče kvality produktu, která je do značné míry otázkou investic. I přístupem personálu. Aby se host v hotelu cítil dobře. Tedy s vědomím, že je o něj skvěle postaráno. A to začíná u personálu. Pochopitelně, k tomuto stavu zpravidla vede dlouhá cesta plná systematické práce. V současné době, pár týdnů po jmenování generálním ředitelem OREA HOTELS & RESORTS, jsem ve fázi seznamování se s pro mne novým prostředím a jednotlivými hotely řetězce. Co už ale mohu říct s plnou zodpovědností, je, že v OREA HOTELS & RESORTS budu razit, že spokojený zaměstnanec dělá spokojeného hosta a spokojený host spokojené akcionáře.

Narodil jste se v zemi, jejíž název zdobí coby přídomek jméno jednoho z největších vojevůdců světa Alexandra III. Velikého. Proč jste se rozhodl podílet se na tom, aby se z českého hotelového řetězce mohl stát světový?
Ano, jsem sice z Makedonie, avšak už jsem se plně čechizoval, a tak mým cílem je dosáhnout toho, aby zaměstnanci OREA HOTELS & RESORTS byli pyšní na to, že dělají něco českého. Že pracují pro špičkový český hotelový řetězec. Jsem přesvědčen, že máme velkou příležitost. Hotely OREA HOTELS & RESORTS jsou na atraktivních místech. Musíme si věřit, že krom nádherné přírody a výhodných lokací dokážeme poskytovat kvalitní služby a posilovat pozici naší české značky tak, abychom s ní do pěti let byli s to expandovat na zahraniční trhy.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001