Menu

Dělat kongresový byznys mě baví

06. 05. 2016

S generálním ředitelem Orea Hotelu Voroněž Ing. Zdeňkem Kovaříkem se potkáváme 22. března 2016 na slavnostním otevření nového hotelového FITNESS.
Pane řediteli, čtyřhvězdičkový servis poskytujete v Orea Hotelu Voroněž již řadu let. Jakým způsobem ovlivní nové hotelové FITNESS kvalitu vašich služeb?
Věřím, že nové hotelové FITNESS může ovlivnit rozhodování potenciálních klientů ve výběru hotelu pro svůj pobyt v Brně. FITNESS bylo vybudováno v průběhu několika posledních týdnů a je v rámci brněnských hotelů jedním z nejmodernějších. Naši hosté si v něm mohou zaběhat na pásech, najdou zde slušnou kardiozónu, multifunkční posilovací zařízení, prostor pro strečink a lehkou gymnastiku, případně si mohou zajít do sauny. Orea Hotel Voroněž díky Pisáreckému tunelu těží z dobré dostupnosti od dálnice D1, a ačkoliv se nachází v bezprostředním sousedství výstaviště, není výhradně veletržním hotelem. Slouží širokému spektru hostů, mezi nimiž převažuje obchodní klientela, která vyhledává další aktivní vyžití. Proto věřím, že FITNESS je pro ni zajímavým přínosem.

Kromě nového FITNESS v Orea Hotelu Voroněž jsme dnes navštívili i moderně vybavené wellness centrum v Orea Resortu Santon na Brněnské přehradě.
Ano, dne 1. listopadu 2015 jsme v přízemí hotelu Santon otevřeli wellness centrum. Disponuje bazénem s protiproudem a masážním chrličem, whirpoolem s teplotou okolo 38 °C a hydromasážními tryskami. V saunovém světě si můžete dopřát bylinnou a finskou saunu, kde se můžete uklidnit pohledem na plápolající oheň v krbu, a v neposlední řadě parní kabinu s příjemnou vůní eukalyptu. Služby doplňují dvě moderně vybavené masážní místnosti. Wellness centrum hotelu Santon má od prvního dne provozu vysokou návštěvnost. Je oblíbené nejen u ubytovaných hostů, ale i obyvatelů města Brna. Ještě v průběhu letošního roku zde otevřeme další část fitness & wellness. Saunový svět doplníme o venkovní ochlazovací a relaxační prostor včetně bazénku v hotelovém atriu. Takto koncipovaným unikátním prostorem Orea Resort Santon získá další konkurenční výhodu.

Pane řediteli, jak jste se dostal k oboru hotelnictví?
Svoji hotelovou kariéru jsem zahájil na konci 90. let v Londýně, kde jsem při studiu začal pracovat v jedné zajímavé restauraci na Covent Garden. Po té jsem pracoval na ekonomickém úseku v hotelu Corinthia v Praze, v roce 2006 jsem pak byl jmenován obchodním ředitelem pražského hotelu Crown Plaza. V dalších letech jsem působil na Balkánu v hotelových řetězcích Kempinski a Rasidore Group, v chorvatském Splitu a v Dubrovníku jsme otevřeli dva nové kongresové hotely, a to přímo na pláži jmenovaných měst. Do Prahy jsem se vrátil v roce 2011, kdy jsem necelé tři roky pracoval jako Director of Business Development pro Mamaison hotely a rezidence. V roce 2013 jsem přijal nabídku pracovat pro společnost Orea Hotels, počátkem roku 2015 jsem byl jmenován generálním ředitelem Orea Hotelu Voroněž, Orea Hotelu Voroněž II a Orea Resortu Santon. Rád jsem se po mnoha letech vrátil do Brna. Brňané jsou srdeční lidé a velmi zodpovědně přistupují k řešení věcí. Orea Hotels má ve všech svých brněnských hotelích vynikající týmy, s nimiž je radost pracovat. Ale stejně tak mě samozřejmě těší spolupracovat i s ostatními lidmi z Brna a širokého okolí, podnikatele nevyjímaje.

Předchozí vydání Všudybylu přineslo dvě fotoreportáže z Orea Hotelu Voroněž. Z vyhlašování vítězů degustační soutěže „Pivo roku“ a ze slavnostního večera Asociace dopravních, spedičních a servisních firem Čech, Moravy a Slezska.
Ano, všechny tři brněnské Orea hotely – Voroněž I, Voroněž II a Santon – jsou čím dál častějším zázemím široké škály MICE (meetings, incentives, congresses & exhibitions industry) akcí včetně mezinárodních kongresů a konferencí. Jsem rád, že Orea Hotel Voroněž je řadu let stabilní součástí kongresové mapy. Spousta akcí tu probíhá opakovaně. Díky velké ubytovací kapacitě, kongresovým sálům a řadě jednacích místností, máme zajímavé poptávky z celé republiky. Dělat kongresový byznys mne baví! Tímto segmentem jsem se intenzivně zabýval již předtím, než jsem byl jmenován generálním ředitelem Orea Hotelu Voroněž, v době, kdy jsem pracoval pro mezinárodní řetězce provozující kongresové komplexy. Kongresový byznys je pro Orea Hotel Voroněž stěžejní. Kapacita jeho největšího sálu – 850 míst v divadelním uspořádání – a moderní zázemí jej předurčují být v rámci kongresových hotelů lídrem jižní Moravy, a to i proto, že jeho kongresovému zázemí výborně sekundují cateringové a další služby. Organizátoři kongresových akcí (PCO) a hosté nejenže rádi využívají multifunkčnost našich kongresových prostor, ale oblíbili si i naši kuchyni. A naší neposlední devízou je sehraný, vysoce profesionální personál, pro který je host vždy na prvním místě.

Vzhledem k vašim mezinárodním zkušenostem se vás, pane řediteli, dovolím zeptat: Je pro zahraniční zadavatele kongresů a konferencí Česko perspektivní destinací, anebo pouze Praha?
Česká republika je v současné složité mezinárodní situaci považována za bezpečnou a důvěryhodnou zemi. Infrastruktura MICE a servis se v Česku v posledních letech velmi zlepšily. Obrovské množství atraktivních cílů, míst, včetně těch zapsaných na Seznam UNESCO; světově ceněné přínosy vědců, umělců, lékařů, architektů; výkony sportovců; proslulost českých vladařů, nejen Karla IV., jehož 700. výročí si vzdělaný svět letos připomíná, či Rudolfa II., ale i renomé Václava Havla; a samozřejmě plejáda českých světově uznávaných kongresových ambasadorů zasedajících v boardech celosvětových asociací, to vše dává Česku dobré předpoklady těžit z kongresového byznysu. V něm Česká republika dobře benefituje v rámci evropského trhu a má potenciál, aby dál rostla.
A co se týče kongresové Prahy? Praha má vynikající pozici, a to nejen kvůli světovému věhlasu, ale i díky Kongresovému centru Praha (KCP), díky němuž Česká republika hostí mnohatisícové celosvětové kongresy, jež by se bez existence KCP odehrávaly mimo naše území. Díky Kongresovému centru Praha mohla být úspěšná česká kandidatura na mnohatisícový 56. kongres Mezinárodní asociace kongresových center ICCA v roce 2017. A to je z hlediska MICE dobré i kvůli upevnění pozice Brna a ostatních regionů Česka coby kongresových destinací. International Congress Convention Association totiž sdružuje nejen kongresová centra, ale také profesionální organizátory kongresů, oborové a profesní asociace. Významné kroky ve prospěch rozvoje MICE činí i samo Statutární město Brno. Veřejné zprávy z brněnské radnice jsou velmi povzbuzující. Cílem města je podporovat kongresovou a veletržní turistiku. Za Orea Hotel Voroněž jsme dobře připraveni podporovat tyto aktivity, ať už kvalitním servisem, hotelovými kapacitami, či aktivním přístupem k jakékoliv potenciální obchodní výzvě.


 

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

for kids