Menu

Znojemská Přímka vychovává F&B managery hotelového úseku

29. 12. 2021

20211217_122220

Logo týmu, zajištění prostor, materiálu, personálu, žádosti, menu, pozvánky, pracovní listy, kalkulace, příprava prostor, dekorace, zasedací pořádek, dohled nad pomocným personálem a obsluhou hostů, závěrečné vyhodnocení projektu. Činnosti, které budoucí manageři ze SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. zvládají na výbornou!


Vše vyvrcholilo v pátek 17. 12. 2021 slavnostním rautem, což byla naše zkouška na maturitní projekt, který nás čeká příští rok. Náš tým jsme nazvaly VENALE: Veronika, Natálie a Lenka. Ze začátku jsme byly tři, ale z důvodu přestoupení Veroniky na jiný studijní obor jsme pak projekt dokončily jen dvě. I to jsme zvládly, braly jsme to jako další zkoušku být připraveny na situaci, kdy nám prostě jednou zaměstnanec oznámí, že nepřijde do práce. Úkolů bylo opravdu hodně, řekly bychom, že snad den za dnem přibývaly! Zjistily jsme, jak je důležitá komunikace a na koho se můžeme spolehnout více či méně. Sbíraly jsme cenné zkušenosti. Když nám nebylo zrovna do smíchu, vždy nám velice pomohla Mgr. Kuchařová, učitelka odborných předmětů a současně garantka našeho projektu. Celková příprava nám zabrala 3 dny, ale výsledek stál zato! Na degustaci a zhodnocení realizace projektu jsme pozvaly našeho pana ředitele Mgr. Hanzala, paní učitelku Ing. Řeřuchovou a paní učitelku třídní a zároveň vedoucí oboru Ing. Balíkovou. Jejich hodnocení nás, jak se říká, nakoplo do další práce!“ svěřily se realizátorky Natálie Ficová a Lenka Trochtová, žákyně HT3.A.

„Projekt probíhal v rámci učební praxe. Děvčata si v této zkušební verzi mohla vyzkoušet práci v týmu, organizaci, kooperaci, připravovala slavnostní raut od A až do Z. Studeným předkrmem byly šunkové kanapky, polévka krémová hrášková, hlavním chodem smažený kuřecí řízek s bramborovým salátem a tou závěrečnou sladkou tečkou moučník tiramisu. Chybičky se samozřejmě objevily, ale celkově můžu projekt zhodnotit jako velmi zdařilý. Žákyně zvládly to, co se od F&B managera hotelového úseku očekává: zorganizovat personál tak, aby vše zvládl, a zároveň zpracovat veškerou dokumentaci,“ shrnula Mgr. Věra Kuchařová.  

Rozhoduješ se, kam na střední?
Přidej se k týmu Hotelový management!

Připravily Natálie Ficová, Věra Kuchařová a Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz



Archiv