Menu

Značka “KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt”

17. 12. 2018

Značku “KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt” získali další tři producenti - rodinná farma Petra Kubáta z Jezera, paní Kochová pro své drátěné výrobky a podblanický malíř Stanislav Příhoda.

Certifikační komise pro značku „KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt“ udělila v úterý 20. listopadu 2018 certifikát třem novým žadatelům. Uchazeči z obce Jezero žádali pro svou rodinnou farmu, která se dlouhodobě zabývá rostlinnou výrobou a produkci vajec. Vajíčka nesou označení 1CZ9758 - tedy z volného chovu. Další zájemkyní byla Marina Kochová, která značku získala pro své drátěné výrobky. Paní Kochová se drátování věnuje již 15 let a kromě drobných dekoračních předmětů z drátů plete i stínidla nebo košíky zdobené přírodninami nebo korálky. Malíř a pedagog Standa Příhoda značku obdržel za celoživotní přínos regionu. Pan Příhoda patří k nejznámějším osobnostem Vlašimi a okolí. Celý život se věnuje umění, spolkovému životu a sdružování místních umělců. V tomto týdnu oslavil 82. narozeniny.

V současné době může značku „KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt“ používat již přes třicet certifikovaných výrobků a služeb.  Aby mohl žadatel značku získat, musí jeho výrobek nebo zařízení splňovat předepsaná kritéria. K nim patří zejména jasná vazba na region a jeho tradici, dále kvalita a ohled na životní prostředí.

Další kolo udělování této regionální značky proběhne na podzim roku 2019. Případní zájemci o značku se mohou průběžně hlásit u koordinátorky regionální značky Aleny Konvalinové (alena.konvalinova@csop.cz).
Připravila Alena Konvalinová, foto Kateřina Čadilová.

www.csopvlasim.cz



Archiv