Napadá váš často, jaké to asi je, postavit se za výčep? Tak co si takhle rozšířit obzory na Kozlově škole čepování piva? Individuálním návštěvníkům se v pivovaru Velké Popovice otevírá kurz čepování vždy první sobotu v měsíci od 14:15 hodin. Skupinky čítající 10 a více zvídavých nadšenců si mohou rezervovat libovolný termín.
V úvodu tříhodinového zážitkového programu Kozlova škola čepování se můžete těšit na prohlídku velkopopovického pivovaru zahrnující návštěvu současné varny, kde se seznámíte s procesem výroby piva, včetně potřebných surovin. Poznáte bohatou historii pivovaru a příběh zakladatelské rodiny Ringhofferů. Uvidíte stáčírnu lahví a sudů, expozici věnovanou exportu a v pivovarských ležáckých sklepech ochutnáte poctivého nefiltrovaného Kozla. A pak, náležitě poučeni a připraveni, se v prostoru historické varny z roku 1928 můžete pustit do studia v Kozlově škole čepování. Zkušený pivovarský odborník vás zasvětí do tajů svého řemesla a naučí vás správné techniky čepování a péče o pivo. Domů si odnesete nejen spoustu zážitků a nově nabyté vědomosti, ale také absolventský Kozlův výuční list. Připravila Iveta Brixí.
Co z ní vyčtou vaši hosté, zákazníci, klienti i konkurence? To, že jim garantujete kvalitu služeb na úrovni evropského standardu až nadstandardu a máte na to...