Související články
Kam zmizeli číšníci
"Dnes na mě vyskočil článek, že restaurace v Krkonoších zavírají, protože nemají obsluhující personál. Jak to?," hledá odpověď...
07. 08. 2019
26. 03. 2019
Restaurant Sequoia, který je součástí oblíbeného resortu Zámek Ratměřice, si již za svou krátkou existenci vydobyl v gastronomickém světě skvělé renomé. Elegantní interiéry, posezení na terase s jezírkem, s výhledem do zámeckého parku. Příjemná, profesionální obsluha, a to vše korunováno výtečnou gastronomií. Tyto atributy restaurant poskytoval od samého počátku, a proto si brzy získal oblibu nejen hotelových hostů, ale stal se i oblíbeným cílem návštěvníků, kteří na Zámek Ratměřice zavítali především s cílem uspokojit své chuťové buňky.
Vše se neustále vyvíjí, ani v gastronomické kvalitě restaurantu není možné ustrnout, proto nyní působí v týmu restaurantu Sequoia na postu šéfkuchaře nová posila – kreativní vizionář Pavol Pavlík. Svou bohatou kariéru rozvíjel ve špičkových restauracích a hotelech na Slovensku a následně také v nejlepších pražských provozech.
Říká: „Chceme tady vytvořit místo, které nebude jenom o špičkové kuchyni a perfektním servisu, spolu s ostatními službami hotelu. To bereme jako samozřejmost. Jde nám navíc o určitou přidanou hodnotu ztrácející se lidskosti dnešního světa a naší společnosti. Přeji si tady do budoucna vidět v první řadě vnitřně spokojené přátele, hosty, kteří přijeli primárně za upřímností, vzájemnou úctou, pokorou a vnitřním klidem… Až pak i kvůli parádnímu jídlu a všemu ostatnímu.“
Koncept kuchyně restaurantu Sequoia bude i nadále zaměřen především na regionální, lokální a tradiční československá jídla a recepty přetransformované do moderního designu v kreativním provedení a se současným přístupem moderních světových restaurací. Velký důraz je kladen na vysokou kvalitu surovin, jejich původ a způsob vzniku. Proto také řadu surovin poskytují ověření lokální dodavatelé. V plánu je soběstačnost v sezónních surovinách ze zámecké zahrady a sadu.
S novým šéfkuchařem nyní přichází nový přístup a nová filozofie celého konceptu restaurace. Cílem je držet co nejvyšší kvalitu nabídky, uspokojit i tu nejnáročnější klientelu a dále rozšiřovat řady spokojených hostů restaurantu Sequoia.
Připravil Jaroslav Astr.
www.zamek-ratmerice.cz
Související články
"Dnes na mě vyskočil článek, že restaurace v Krkonoších zavírají, protože nemají obsluhující personál. Jak to?," hledá odpověď...
07. 08. 2019
Nepřehlédněte
Německo znovu dobývá první příčku v průzkumu nejlepší národní značky, zatímco USA se propadají na šesté místo.
11. 01. 2018
Nové podcasty přinášejí tipy a informace usnadňující jejich realizaci.
30. 07. 2021