Menu

WMF World Cup Ras Al Khaimah 2023

06. 10. 2023

kv2_1920x1080_czech

Platforma pro rezervaci vstupenek byla spušt
ěna spolu se spuštěním oficiálního videa kampaně turnaje. Oslavuje sjednocující sílu minifotbalu a debut turnaje na Blízkém východě. Vzhledem k závazku Ras Al Khaimah zvýšit životní úroveň a zpřístupnit sport všem jsou vstupenky na zápasy k dispozici zdarma. Pod heslem "Domov pro legendy všedního dne" zdůrazňuje mistrovství světa 2023, jak je tato hra blízká amatérským hráčům a nadšencům, a zároveň vyzdvihuje význam a schopnosti talentovaných hráčů a dává jim status legend, který si zaslouží. Cílem je inspirovat diváky, aby ocenili tento sport i mimo profesionální úroveň a rozpoznali dovednosti a talenty, které existují v komunitách minifotbalistů.

Turnaj se v emirátu Ras Al Khaimah koná od 26. října do 4. listopadu 2023 za účasti 32 národních týmů z celého světa, které se utkají o prestižní titul. V osmi skupinách, z nichž každou tvoří čtyři týmy, se bude od 26. do 31. října bojovat o účast ve vyřazovacích fázích a od 1. do 4. listopadu se bude bojovat o titul. Pořadatelská země, Spojené arabské emiráty, se po slavnostním zahájení 26. října utká s Indií. Obhájce titulu, Mexiko, se mezitím v prvním zápase zahajovacího dne utká s Irskem. Jeden z nejsilnějších soupeřů, Brazílie, vede skupinu E a svůj první zápas na turnaji odehraje 27. října proti Japonsku. Mezitím USA, bývalý hostitel a vítěz úvodního turnaje mistrovství světa v minifotbale v roce 2015, vedou skupinu D a svůj první zápas sehrají proti Španělsku.

Podle slov Jaroslava Káry z České asociace malého fotbalu (www.malyfotbal.cz) se Česko řadí mezi tři země, které se dosud radovaly z titulu mistrů světa v malém fotbale. Svěřenci kouče Stanislava Bejdy vybojovali zlaté medaile v roce 2017 v Tunisku a pro cenný kov míří také do Ras Al Khaimah ve Spojených arabských emirátech, kde se přehlídka nejlepších světových týmů malého fotbalu uskuteční. Čeští reprezentanti vstoupí do turnaje v pátek 27. října od čtvrt na čtyři odpoledne středoevropského času duelem s Thajskem, další den narazí na Izrael a základní skupinu C zakončí 30. října utkáním s Ukrajinou. „Očekávám, že Thajci typologicky budou nepříjemní hráči, přesto věřím, že naše zkušenost a dlouhodobá práce budou na naší straně. Ukrajina má zajímavé hráče, zatím jsme ji však poráželi, což je pozitivní. Izraelci mají defenzivní styl, brejkový, který nám vůbec nevyhovoval, ale když budeme hrát, co chceme, zvládneme to,“ nepochybuje o postupu ze skupiny trenér Bejda.

Zápasy české reprezentace v Ras Al Khaimah bude přenášet Česká televize. Rozpis zápasů a vstupenky jsou k dispozici na  visitrasalkhaimah.com/minifootball.
Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová. 

www.visitrasalkhaimah.com/minifootball
www.wmfworldcup.com.
https://corporate.visitrasalkhaimah.com
https://visitrasalkhaimah.com/
www.facebook.com/VisitRasAlKhaimah/
www.instagram.com/visitrasalkhaimah/
www.youtube.com/user/VisitRasAlKhaimah 
www.linkedin.com/company/ras-al-khaimah-tourism/



Archiv