Související články
Vinice sv. Kláry v Troji ožije třetí zářijový víkend oslavami sklizně
Botanická zahrada Praha připravuje trochu jiné vinobraní.
25. 08. 2021
01. 04. 2024
Desátý ročník soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2024 proběhl ve druhé polovině března v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž. Soutěž měla mezinárodní charakter a zahrnovala kategorie Barista a Kuchař. Celkem 26 soutěžících kuchařů se utkalo o prestižní ocenění pod dohledem hodnotící komise složené z kuchařských odborníků a zástupců Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.
V kategorii Kuchař Střední školu společného stravování v Ostravě-Hrabůvce reprezentoval žák 2. ročníku Josef Příhoda. Jeho úkolem bylo připravit 4 porce moderního teplého pokrmu s přílohami a lososem obecným jako základní surovinou v časovém limitu 45 minut. Po náročném boji se umístil na
2. místě.
V kategorii Baristů se soutěže za Střední školu společného stravování v Ostravě-Hrabůvce zúčastnily studentky 1. ročníku Barbora Pásztorová a Vendula Vilková. Jejich úkolem bylo připravit v časovém limitu 10 minut po 2 porcích Espresso macchiato, Cappuccino a volný nápoj z kávy a sirupu Monin. Hodnocení jejich výkonu zahrnovalo techniku práce, práci s mlékem, komunikaci s porotou, hygienu práce, profesionální přístup a stejnost provedení nápojů. Za svůj výkon se Barbora Pásztorová umístila na 6. a Vendula Vilková na 9. místě.
Připravila Hana Schwarzová.
www.hskm.cz
www.ssss.cz
Související články
Botanická zahrada Praha připravuje trochu jiné vinobraní.
25. 08. 2021
Nepřehlédněte
Letecká společnost Travel Service zařadila do své flotily první Boeing 737 MAX 8 a patří mezi první letecké společnosti na světě, které 737 MAX získaly.
02. 02. 2018