Související články
Vítěze barmanské ligy budeme znát na konci března
Nultý ročník Czech Bartenders League čeká na své velké finále.
30. 01. 2020
13. 04. 2024
Mlékárna Valašské Meziříčí rozšířila svoji nabídku smetanových jogurtů. A to o novinku Smetanový jogurt z Valašska stracciatella. V těchto dnech již postupně přichází do prodeje. Italská příchuť Stracciatella je všeobecně ve výrobcích jednou z nejprodávanějších. Je typická spojením kakaových kousků ve smetanovém základu. Chuť je inspirována italským dezertem zvaným „gelato stracciatella“, kde jsou kousky hořké čokolády vmíchány do vanilkového krému. Výsledkem je kombinace krémového základu s intenzivními a křehkými kousky kakaové čokolády, což vytváří bohatý chuťový zážitek.
„Dle statistik společností zabývajících se výzkumem trhu je stracciatella jednou z nejprodávanějších příchutí. Smetanový jogurt z Valašska stracciatella spojuje svěžest a krémovost smetanového jogurtu s bohatou chutí italské stracciatelly. Křehké kousky hořké čokolády ve smetanovém základu tvoří dokonalou harmonii chutí, která Vás jistě okouzlí. Je ideální volbou pro ty, kteří hledají kombinaci klasického jogurtu s italským nádechem. Ochutnejte náš nový výrobek a dopřejte si lahodný zážitek plný radosti a dobroty,“ uvádí Zuzana Pavelková, marketingová manažerka Mlékárny Valašské Meziříčí.
Stracciatella pochází z výrazu stracciato, což znamená otrhaný, nastrouhaný. Italové označují tímto výrazem tři celosvětově známé pokrmy. Prvním je jogurt nebo zmrzlina, jež vznikla už v roce 1961 v restauraci La Marianna v Bergamu. Dále může jít také o zbytky sýra. O směs, která vzniká smícháním odřezků mozzarelly s čerstvou smetanou. Třetím pokrmem je pak italská krémová polévka stracciatella. Ta vznikla už před mnoha staletími v Římě. Lidé kdysi kolem Vánoc kupovali velké množství masa a po jeho uvaření jim zbyl vývar, který se pak naučili využívat v tomto receptu.
Smetanový jogurt z Valašska stracciatella obsahuje 8% tuku. Doporučená prodejní cena je 17,90 Kč. Věděli jste, že jogurtové bakterie pomáhají prevenci zubního kazu? V rámci výzkumu bylo zjištěno, že 80 % účastníků mělo po šestitýdenní konzumaci jogurtu nižší výskyt zubního plaku a zánětů dásní.
Připravila Kateřina Goroškov.
www.mlekarna-valmez.cz
Související články
Nultý ročník Czech Bartenders League čeká na své velké finále.
30. 01. 2020
Nepřehlédněte