Menu

Objevte Ras al Khaimah během letošního ramadánu

20. 03. 2024

Emirát Ras Al Khaimah je lákavou destinaci Spojených arabských emirátů. Během svatého měsíce ramadánu mají její návštěvníci možnost zažít jedinečné kouzlo arabského světa. I když má toto období pro jeho obyvatele hluboký duchovní význam, zůstává emirát Ras Al Khaimah pro turisty pulzující destinací, která nabízí jedinečnou směs kulturních zážitků a svátečního odpočinku.
 
Ramadán, který letos začal po západu slunce 10.3. a skončí 9.4.,
nabízí návštěvníkům Ras Al Khaimah možnost zažít jednu z největších tradic, kterou představuje Iftar a Suhúr. Večerní hostina Iftar, kterou se přerušuje půst, je oslavou sama o sobě a hosté si mohou v hotelech v Ras Al Khaimah dopřát řadu tradičních pokrmů a pochoutek. Je to kulturní zážitek, který spojuje lidi a odráží ducha společenství a pohostinnosti. Suhúr je jídlo, které muslimové během ramadánu konzumují před začátkem půstu za úsvitu. Další jedinečnou tradicí během ramadánu je Iftar. Iftar je název večerní hostiny, která probíhá po západu slunce a je oznamována výstřelem z děla. Návštěvníci mohou tuto tradici zažít každý den na korzu ostrova Marjan. Během ramadánu budou moci návštěvníci využít všechny prvotřídní atrakce emirátu stejně jako v jiném ročním období. Mezi nejoblíbenější patří návštěva pohoří Hajar a nejvyšší hory Spojených arabských emirátů – Jebel Jais. Ta je známá jako centrum dobrodružství na Blízkém východě a nabízí četné možnosti pěší turistiky a jízdy na horském kole. Okolí vrcholu je domovem Jais Adventure Park, který je vstupní branou k atrakcím, jako je Jais Flight, což je nejdelší zipline na světě, kdy návštěvníci proletí vzdálenost 2,834 km rychlostí až 160 km/h. Další atrakcí je Jais Sledder, nejdelší sáňkařská dráha v regionu. Nejvýše položená restaurace ve Spojených arabských emirátech – 1484 by Puro - pak nabízí delikátní menu a rozlehlou terasu s úchvatným výhledem na pohoří Hajar.

Kdo chce poznat jedinečnou terakotovou poušť v Ras Al Khaimah, může se vydat do přírodní rezervace Al Wadi a absolvovat jízdu na velbloudech, jízdu na koních v jezdeckém centru Al Wadi, soukromé lekce lukostřelby a sokolí show. Návštěvníkům, kteří hledají romatiku pod hvězdami, je k dispozici Sonara Camp, luxusní restaurace uprostřed pouště, kde jim budou společníky při večeři stáda oryxů a gazel. Zájemci o pohled na Ras Al Khaimah z ptačí perspektivy mohou vyzkoušet let horkovzdušným balonem  společnosti ActionFlight a obdivovat osvětlené pouštní duny, majestátní pohoří Hajar a třpytivé pobřeží Arabského zálivu.

Ras Al Khaimah má bohatou historii sahající až do doby bronzové a je posetý historickými památkami, včetně zřícenin a pevností. Čtyři lokality – Julfar, Shimal, Al Jazeera Al Hamra a Dhayah, které byly zaneseny na předběžný seznam světových památek UNESCO. Poutavý je i výlet na perlovou farmu Suwaidi, jedinou perlovou farmu v SAE, která hostům umožňuje seznámit se s tradicí lovu perel v této oblasti a vylovit si svou vlastní perlu.

Ras Al Khaimah chápe důležitost pohodlí a osobní svobody během dovolené, a proto během ramadánu zachovává flexibilní pravidla oblékání. Návštěvníci mohou bez obav nosit své obvyklé prázdninové oblečení, včetně bikin na pláži nebo u bazénu, a respektovat tak místní kulturu a zároveň si užívat slunce a naše nádherné pláže. Rovněž kavárny, restaurace, hotely a pláže budou v období ramadánu otevřeny jako obvykle a hosté si tak budou moci dopřát pohodový den na pláži, vychutnat si jídlo u moře nebo si užívat pohodlí a luxusu našich prvotřídních hotelů.
Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová. 

https://corporate.visitrasalkhaimah.com
https://visitrasalkhaimah.com/
www.facebook.com/VisitRasAlKhaimah/
www.instagram.com/visitrasalkhaimah/
www.youtube.com/user/VisitRasAlKhaimah 
www.linkedin.com/company/ras-al-khaimah-tourism/

 


Archiv