Menu

Do Prahy se vrací přímé lety do Číny

13. 04. 2024

Praha opět získá přímé spojení
s Čínou. Dopravce Hainan Airlines od 24. června obnoví svoji přímou linku z Prahy do Pekingu, kterou bude celoročně provozovat třikrát týdně vždy v pondělí, ve středu
a v pátek. Návrat přímých letů do Číny je velmi dobrým signálem pro příjezdový cestovní ruch i pro české cestovatele.


„Těší mě, že se nám po dlouhých jednáních podařilo obnovit přímé lety do Číny. Právě obnova dálkových linek je naší dlouhodobou prioritou a Asie představuje velmi důležitý zdrojový trh. Zatímco v roce 2019 dorazilo do Česka rekordních více než 600 tisíc turistů z Číny, v loňském roce to bylo pouze 90 tisíc. Pevně věřím, že právě obnovená přímá linka do Pekingu bude tím správným stimulem pro další rozvoj příjezdového cestovního ruchu z Číny. Spojení do Pekingu bude také skvělou příležitostí pro české turisty nejen k poznávání čínské metropole, ale díky navazujícím letům také celé Číny a Asie,” uvedl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Více než dvacetimilionový Peking patří mezi nejlidnatější města na celém světě. Hlavní město Čínské lidové republiky na návštěvníky dýchne bombastickým a velkolepým dojmem. Peking skloubí moderní mrakodrapy s řadou historických památek jako jsou Zakázané město, Chrám nebes či Náměstí nebeského klidu. Turisté by si neměli nechat ujít také výlet k Velké čínské zdi a vyhlášenou čínskou gastronomii.

Od 24. června 2024 bude společnost Hainan Airlines provozovat tři lety týdně (pondělí, středa a pátek) spojující Prahu a Peking. Do Číny se bude z Letiště Václava Havla Praha odlétat ve 14:00 místního času, do Pekingu se přiletí následující den v 05:20 tamního času. Z Pekingu se bude odlétat do Česka ve 02:30 tamního času a v Praze letadlo přistane v 06:45 místního času.

Společnost Hainan Airlines Holding Co., Ltd. byla založena v lednu 1993 v provincii Chaj-nan, největší čínské zvláštní ekonomické zóně a přístavu volného obchodu. Jako jedna z nejrychleji rostoucích leteckých společností v Číně se Hainan Airlines zavazuje poskytovat cestujícím komplexní, bezproblémové a vysoce kvalitní služby.

Hainan Airlines v současnosti provozuje z Číny více než 40 mezinárodních a regionálních tras pro cestující z Pekingu, Šen-čenu, Šanghaje, Haikou, Čchung-čchingu, Si-anu, Čchang-ša, Tchaj-jüanu, Dalianu, Kuang-čou a Chang-čou. V budoucnu Hainan Airlines urychlí obnovení a rozšíření mezinárodních a regionálních letů, aby uspokojily tržní poptávku po cestování. Jako jediná pětihvězdičková letecká společnost SKYTRAX v pevninské Číně bude Hainan Airlines poskytovat zákazníkům bezpečné, pohodlné a příjemné zážitky z letecké dopravy, aby podpořila čínský civilní letecký průmysl.
Připravila Klára Divíšková.

www.hainanairlines.com
https://twitter.com/pragueairport
www.prg.aero 



Archiv