Související články
Jarní zrození bylinek
Známe je dlouho. Z dob, kdy si pravěký hodovník utrhl, nejspíš mimoděk, ke své pečeni kousek traviny či zeleného listu.
01. 04. 2019
05. 10. 2020
Patnáct pekařství Globus rozšíří nabídku pečiva, kterým podpoří zejména české mlýny, mlékaře, pěstitele máku a výrobce povidel. Globus právě zařadil do své každodenní nabídky řadu výrobků Česká tradice, která vychází z receptů našich babiček. Pekárny tím rozšiřují také sortiment své značky Poctivá výroba Globus.
V každé z patnácti pekáren hypermarketů Globus upečou pekaři přes šedesát různých druhů pečiv od základu. Jde o kvasové chleby a rohlíky od cereálního a celozrnného pečiva až po sladké koláče. Při jejich výrobě se používá až 70 % surovin z Česka. „Přemýšleli jsme, jak dál zvýšit naši podporu českým dodavatelům a zároveň se trefit do chutí zákazníků. A protože víme, že milují českou klasiku a často nemají čas si ji doma upéct, rozhodli jsme pro ně připravit každý den kynuté buchty, štrúdly, bábovky a královské koláče,“ řekl vedoucí výroby a prodeje pekáren Globus Pavel Meduna. Podle odhadu tím pekárny Globus zvýší odběr ryze českých surovin až o 5 %. „Není to v našem objemu málo. Ročně zpracujeme 9 200 tun mouky od českých regionálních mlýnů, 61 tun makové náplně a 32 tun máku na posypy, 32 tun povidel, 28 tun másla a 153 000 litrů smetany,“ říká Meduna. Jeho pekárny mají s dodavateli dlouhodobé vztahy a není tak problém s množstvím dodávek surovin. Jediným nedostatkem českého trhu je, že zde prakticky neexistují výrobci droždí. To musí Globus nakupovat ze sousedního Německa.
Připravila Lucie Kovandová.
www.globus.cz
Související články
Známe je dlouho. Z dob, kdy si pravěký hodovník utrhl, nejspíš mimoděk, ke své pečeni kousek traviny či zeleného listu.
01. 04. 2019
Nepřehlédněte