Menu

Pivovarské muzeum v Plzni otevřelo

11. 05. 2020

Unikátní Pivovarské muzeum v Plzni se po několikatýdenní, pandemií vynucené, pauze 11. května znovu otevře veřejnosti. A to je určitě dobrý důvod k návštěvě! Coby jediné odborné muzeum svého druhu v Čechách střeží celou legendu pivovarnictví, pojetím a šíří expozice je výjimečné i v celosvětovém kontextu. Od pondělí 25. května navíc budete moci zamířit také do Plzeňského historického podzemí a na prohlídkovou trasu Pilsner Urquell.

V Pivovarském muzeu,
sídlícím v právovárečném domě z 15. století ve Veleslavínově ulici, se dozvíte mnoho zajímavého o výrobě piva, jeho slavné historii a tradici v plzeňském regionu. Uvidíte, jak vypadal hvozd, jaké nástroje se používaly pro výrobu i stáčení piva, prohlédnete si pivovarskou laboratoř, gotickou sladovnu či nejmenší džbánek na světě – a v sekci kuriozit také zjistíte, jaké pivní světové rekordy jsou zaznamenány v Guinessově knize rekordů. Na závěr, u panelů vyrobených z historických pohlednic si pořídíte nezapomenutelnou fotografii do rodinného alba a můžete si zakoupit suvenýr s pivovarskou tématikou na památku Plni dojmů a nově nabitých vědomostí si zletilí návštěvníci mohou vychutnat kupon na jedno pivo v rámci prohlídky muzea dát si čerstvé nefiltrované pivo Pilsner Urquell na zahrádce pivovarského šenku Na Parkáně.
Připravila Iveta Brixí.

www.prazdrojvisit.cz

Image result for pilsner urquell logo



Nepřehlédněte


Mice

TRAVELFEST 2018

Regionální veletrh cestovního ruchu, který proběhne 13. – 14. dubna 2018 na Výstavišti v Českých Budějovicích společně s Gastrofestem JARO.

27. 02. 2018

číst dál


Gastro

Vlakem za regionální kuchyní

Sezónní nabídky v jídelních vozech Českých drah se v letošním roce nesly ve znamení regionální kuchyně - postupně byly představeny zajímavé regiony České...

12. 12. 2017

číst dál


Archiv